In Kasterlee is het al enkele jaren de gewoonte dat de jaarlijkse 11 novemberherdenking een drieluik vormt. Ook dit jaar zal dat het geval zijn met volgende initiatieven. Iedereen is welkom en de inkom is gratis.

  • Op dinsdag 6 november om 20 uur in hetgemeentehuis is journalist Dirk Barrez gastspreker naar aanleiding van de viering ‘30 jaar 11.11.11. in Kasterlee-Lichtaart-Tielen’.  Hij zal het hebben over de uitdagingen van de 21ste eeuw, zowel sociaal, economisch als ecologisch.
 
  • Vrijdag 9 november om 19.30 uur: afsluiting en tentoonstellingscholenproject ‘oorlog en vrede’ in het ontmoetingscentrum van Tielen.
 
  • Zondag, 11 november: een misviering om 11 uur in Lichtaart, die wordt vooraf gegaan doorbloemenhuldes door burgemeester, schepenen en oud-strijders aan de monumenten en kerkhoven in de drie deelgemeenten. De viering wordt opgeluisterd door het zangkoor onder leiding van Lutje Wagemans. Ook de Lichtaartse fanfare verleent haar medewerking. Op de receptie houdt burgemeester Ward Kennes zijn jaarlijkse 11 november toespraak.
 
De 11 novemberherdenking is een initiatief van de gemeente Kasterlee in samenwerking met de parochies, het 11.11.11.-comité en Pax Christi.